J. Boere, Keurslager

Tips van John

Lekker Eten. Puur Genieten. Daar dragen wij graag aan bij met goede producten en verse ingrediënten. Maar ook met inspirerende tips en praktische informatie, waarmee u zelf de lekkerste gerechten kunt bereiden. Hieronder een aantal smaakvolle mogelijkheden.  

Japanse rosbief

Gebraden rosbief gemarineerd met soja en sesamolie. De smaak combineert goed met de wat peperige waterkers, knapperige ijsbergsla en frisse komkommer.

Malse ribeye

Het vlees van eenribeye is iets met een randje vet doorregen (gemarmerd), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. Het is snel klaar en wordt net als biefstuk niet helemaal gaar -dus rosé- gegeten. Een dikke ribeye is vaak lekkerder dan een dunne. In plaats van vier dunne, kunt u twee dikke nemen en die verdelen.

Oesters van het varken

Varkensoester is de naam voor een rond en hoog lapje vlees, dat meestal tussen de 125-150 gram weegt. het is afkomstig van de varkensham, één van de meest magere en malse delen.

Rollade braden

Bij het aanbraden niet al de braadboter in een keer in de pan doen, maar ongeveer een kwart bewaren en pas later toevoegen.De rollade regelmatig keren. Leg het deksel schuin op de pan. Dan kan het vocht ontsnappen en blijft de warmte toch in de pan. Het vlees gaat smoren wanneer het deksel de pan afsluit.

Bijna vergeten: het ezeltje

Het ezeltje, of liesstuk, is een bijna vergeten deel van het rund. Jammer, want het gaat om een prima stuk vlees. Om precies te zijn: de slip van de lende die dicht tegen de dikke lende aanligt. Het kan in zijn geheel worden gebraden, maar ook worden gestoofd of in plakken gesneden als biefstuk worden gebakken.   

J. Boere, Keurslager

Hoogstraat 116
2851BJ Haastrecht
0182501869
0182522185

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 15:00
zondag Gesloten