Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht je een grote groep? Eten er kinderen mee? Of mensen met een uitgesproken smaakvoorkeur? Wij bieden voor ieder wat wils. Alleen vlees, met vis, compleet met salades, sauzen, stokbrood, kruidenboter etc. Samen maken we er een heerlijke zomer van.  

Barbecue op maat

Zin in een feestelijke barbecue? Maak dan gebruik van onze kennis en mogelijkheden. Wij verzorgen barbecues voor kleine en grote gezelschappen. Zowel vlees als vis. Naar wens en op maat. Voor zowel particulieren als verenigingen, bedrijven e.d.

Speciaal voor de kleintjes, leveren wij de Kinder barbecue box, met een aangepaste hoeveelheid vlees. Versierd met leuke extraatjes zoals een kleurplaat, feestballon, stiften e.d. 
Uiteraard leveren wij ook graag aanvullende producten zoals verse salades, sausen, stokbrood e.d.

Als u bij ons vlees besteld kunt u er een barbecue bij krijgen. Op tijd reserveren voorkomt teleurstelling. Wat wij wel in rekening brengen is € 12.50 per barbecue voor het verbruikte gas.

Indien de barbecue schoon ingeleverd wordt rekenen wij geen kosten. Mocht dit niet zo zijn dan komen er ook € 25.-- schoonmaakkosten bij. 

Voor een overzicht van de mogelijkheden zie de bestellijst hieronder.

Salades

Onze barbecuesalade bestaat uit 100 gram salade per persoon u kunt kiezen uit huzaren, rundvlees, haastrechtse,aardappel, kip kerrie of zalmsalade. De opmaak is met vers fruit, zuur, olijfjes, gemende sla, een gevuld eitje, rauwkost, brie en een kipspiesje.

Voor de vegetarische klant kunnen wij de aardappel of scharrelei salade opmaken zonder vlees.

Salades

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

 1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
 2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
 3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
 4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
 5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
 6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
 7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
 8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
 9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
 10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
 11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
 12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
 13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
 14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
 15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

J. Boere, Keurslager

Hoogstraat 116
2851BJ Haastrecht
0182501869
0182522185
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 15:00
zondag Gesloten