De met vlees, groente en aardappel gevulde steen wordt op authentieke Bulgaarse wijze, in één keer in de oven op 180 graden en in 25 - 30 minuten, gegaard.
Door de bijgeleverde gietijzeren houder kan de steen op tafel gepresenteerd worden. Zo kunt u direct aan tafel genieten van een complete, sfeervolle, ambachtelijke en verse maaltijd. De feestelijke smulsteen is ook ideaal als eventueel alternatief voor gourmetten of fonduen.
Er zijn meerdere variaties mogelijk zie pfd bestand hiernaast.
De smulsteen: feestelijk, gezond, gemakkelijk en genieten
Tips en spelregels
- 1 uur voor bereiding de smulsteen uit de koelkast halen
- De smulsteen in voorverwarmde oven op 180 graden in 25 - 30 minuten garen
- Gebruik goede ovenwanten bij het uit de oven halen van de smulsteen
- De smulsteen, inclusief houder krijgt u van ons in bruikleen. De borg hiervoor is €15.-. Deze ontvangt u terug als de steen ongeschonden wordt teruggegeven
- De smulsteen mag niet met afwasmiddel schoongemaakt worden. Enkel een schone doek of keukenpapier gebruiken voor schoonmaak. Ook geen (heet) water gebruiken!